sayang sayangkuuu :)

Friday, January 28, 2011

10 TANDA SI DIA JODOH KITA


haa,ni aku ada terjumpa pasal cintan cintun ni. sila baca kalau korang seorang yang pencinta :) ni pasal 10 tanda bf/gf korang tu jodoh korang. check it ou yeahh.

1.GUNAKAN SELURUH PANCAINDERA
Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan mesti ada ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya kan.so, apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. then gerak hati pon mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama.

2.BERSAHAJA
haa, senang cte takde cover2 la. pasangan korang nak korek hidung depan korang ke, nak kentot ke, wat eva la janji dia tak hipokrit.

3.SENANG BERSAMA
walaupon selalu bersama, tak pernah terdetik pon bosan dengan sikapnya. semakin hari semakin sayang lagi tuu. kita sentiasa heppy and tenang je bila dengan dia. tapi make sure pasangan korang pon rasa macam tuu. kalau korang je rasa, syok sendiri namanye :P

4.TERIMA KITA SEADANYA
dia tak kisah kisah silam kita walau seburuk manapon kehidupan lampau kita. dia pon tak kisah share kisah silam dia dengan kita. kiranya, share everything each other laa oke.

5.SENTIASA JUJUR
korang kena saling jujur la. kalau jujur tu hilang susala sebab kejujuran tu kan asas perhubungan.

6.PERCAYA MEMPERCAYAI
setiap orang ada rahsia tersendiri. terpulangla nak luahkan kat sape tapi korang lebih selesa untuk luahkan kat partner korang. kiranya macam percaya la bf/gf korang boleh simpan rahsia korang ketat2.

7.SENANG BEKERJASAMA

Korang dan partner perlu bekerjasama buat suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Setiap kerja yang mestilah ikhlas untuk membantu partner dan meringankan tugas masing-masing. Senang cerita, korang bekerjasama la macam wonderpet tu yea :)


8.MEMAHAMI DIRI KITA

maksudnya di sini, si dia paham la diri korang tu macam mana. paham perangai korang. tyme korang sedih or gembira, si dia sentiasa ada menemani korang. ala2 sweet couple gituu.


9.TAMPILKAN KELEMAHAN

takde sorang pon kat dunia ni sempurna. kalau hensem or cantik, tak semestinya kentut partner korang tuu wangi kan ? so, dia sedia berkongsi kelemahan diri dengan korang semua. kalau dia kentut, takdenya dia nak cover bau kentut dengan menyepraykan minyak wangi. kalau partner korang ada ciri2 ni, tinggalkan je ^^


10.DENGAR KATA HATI

korang percaya tak dengan instinct korang ? kalau hati korang kuat mengatakan si dia jodoh korang, yess ! u all are meant to be. so, nak lepaskan apa lagi. lamar je terus. nanti tak dapat melepas kan ? HAHA


tapi nak cakap jugakla, we plan God decide it ryte. so, percaya pada qadar dan qada Allah. kalau si dia tak jadi milik anda, jangan frust sangat. teruskan mencuba ! cinta ibarat menunggu bas. jangan biarkan cinta berlalu pergi dan akhirnya anda dapat naek bas yang rosak sebelum sampai ke destinasi yang dituju :)


p/s : saya nak kahwin dengan PUTERA RAJA !



7 comments:

afqhzwwi said...

tapi kadang kadang isi hati pun tak betul jugak ;p

noor badriah said...

saya suka yang ini!=)

sheda meor said...

afqhzwwi : haha. tu mknanye kata hati kte dipengaruhi syaitan :P

sheda meor said...

noor badriah : haha. saya pon suka jugakk :DD

EiZaRaZiErYa said...

ahhaha...zie suke lah entry ni~ sempot...eh..silap..sempoiii..ehehehe..wink3 >_<

shedameor said...

haha, sempot pulak. hehe

ade2mama said...

lgy 1..law dye ska sakat2 kte..n bt lawak kt kte..sah dye ska kte..n dye la jodoh kte..tpy law dgn bt lawak x jdy..n ko xgelak..to bkn jodoh,,tu nk mintak menumbuk..sbbb xlawak pown lawak dye bt tu eheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget