sayang sayangkuuu :)

Wednesday, February 23, 2011

MAISARAH QISTINA

urmm. korang rasa sape MAISARAH QISTINA ni ? adek tiri aku ? bapak kau. bila masa bapak aku ada anak lain ? :P act, MAISARAH QISTINA ni atau lebih dikenali sebagai QIS anak kepada along boy *cousin aku* and wife dia *kak kima*. ahad hari tuu *20FEB2011* kak kima selamat melahirkan QIS ni tepat jam 6.28 am seberat 3.65kg. tapi malangnya QIS ditahan wad ICU sebab ada masalah sikit, dia lemas and dikeluarkan pakai vakuum. mula2 terkejut and takpela, just nasihat along boy supaya bersabar je. banyakkan berdoa sebab doa tu kan senjata mukmin. and everyday mesti tengok wall along boy sebab nak dengar cerita terbaru pasal QIS. so far, semakin oke even tak dibenarkan keluar wad lagi. and maybe esok QIS dah boleh bernafas sendiri and dah boleh minum susu umi dia. tapi tadi, aku baru tahu yang QIS ni mengalami pendarahan otak gara2 doktor praktikal yang sambut QIS ni vakuum terlalu lama. OMG ! doktor praktikal ? i'm speechless. serious tak tahu itulah punca sebenar and now nak tanya kenapa doktor praktikal nak praktikkan kat baby yang baru lahir ? oke, aku tahu tu tugas dorang tapi korang setuju tak kalau aku cakap benda ni memang tak patot ? ini melibatkan nyawa. can you imagine baby sekecil tu da mengalami penderitaan di usia muda gara2 practice oleh doktor praktikal ? adoi ~ manusia2. menangis aku dengar. pendarahan otak tuu. now, let say your words readers. should be or not ? judge by yourselves. tapi takpela, benda nak jadi. just pray for the best to my niece - NUR MAISARAH QISTINA BT NUR MUHAMMAD HADI.



to along boy and kak kima, some words for both of you :
  • be strong and strong and strong.
  • ALLAH is always by your side. INSYAALLAH
  • put HIM as our first priority
  • do a best job as parents and be a patient, guys..
p/s : cant imagine if i was her >>

13 comments:

ejulz said...

Semoga Qistina cepat sembuh.. amin..

Jangan lupa singgah k.. :)

1 "MAKLUMAN PENTING!! PELAJAR DINASIHATKAN TIDAK PULANG KE MESIR.. "

2 "Doodal's DiaLoguE COntest "

♥sophie♥ said...

kesiannye..huhu..sdeyh fie bace :(

Anonymous said...

sayu nye alg boy bce k.cik..thanks a lot..doakan utk Qis ye..xnk alg boy komen ttg dktor..juz ari ni bru jmpe pkar, n alg boy ade psoalkan tndakan dktor 2..so jwpan die agak pnas la wlupn ade pmintaan maaf dr dorg tp ni mlibatkan ank prtama n nyawa ank alg boy..

shedameor said...

ujelz : please pray for her :(

shedameor said...

fie : kan ? lg sedih parents dy. da la 1st born :(

shedameor said...

along boy : kakcik xtaw nak cakap ape. just banyak bersabar je. kakcik taw, ni dugaan terhebat tapi kte kena hadapi sume ni. banyakkan berdoa. insyaALLAH xde pape yg buruk jadi. oke, be strong.

nana said...

sama2 doakan supaya baby tuu cpt sembuh..aminnn

shedameor said...

tq nana :)

Pacek ABU sifir said...

ksyian baby tuh...heshhhh...die ingat vakuum sampah ke..lame2

shedameor said...

tu la pasal. tapi so far baby da makin oke. harap2 terus oke laaa.

Jane Miller Anson said...

salam..
sedih bila bc artikel u..
redha dgn kehendakNya..
jane doakan smoga baby Qis cepat smbuh..aminnn..

shedameor said...

amin :) thanks ..

mizz miaizzati said...

ala kesian qis..cmne dia sekarang ye????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget