sayang sayangkuuu :)

Monday, August 1, 2011

PENGALAMAN PUASA ?


hik3 ^^ belom cerita lagi da gelak awal2 bila terkenang pengalaman puasa. tambah lagi pengalaman lucu tu betol2 hari 1st ramadhan. nak tahu tak ? haaa, masok rm20 then post sampul raya dulu. hehehe

cite dia cmni, time aku darjah 5, 1st ramadhan jatuh pada birthday aku. ape lagi, aku demand la hadiah kann. then, sebelom berbuka, abah bawak kami pegi kedai emas sebab nak belikan barang perhiasan untuk raya sekali. abah belikan rantai untuk kami berempat (aku, mak, kakak and adik ). tapi nak tahu, aku dapat extra gelang sebab birtday girl kann. then, bile beli barang kemas, mesti dapat gift. on that day, ktorg dapat beg lebih. aku amik dulu *tamak kann ? tapi adik aku nak jugak. jenuh mak aku pujuk aku suruh beralah tapi aku taknak. dalam kete memang gaduh2 daa. abah aku pulak memang pantang kalau bising2 ni and nak2 pulak kalau nangis meratap2 macam laki mati tuu. dia memang pantang sungguh laa.

dalam kete aku da nangis2 da sebab aku kalah. beg tu tetap jadi hak milik adik aku. sampai je rumah, aku terus nangis macam laki mati sambil masuk bilk, sambil menghempaskan pintu sambil kunci pintu tuu. abah aku apa lagi, baran dia naik la kann. dia ketuk pintu sebab nak belasah aku. gila. takkan aku nak bukak pulak kann ? aku teruskan aktiviti aku meratap macam orang gila. tibe2, dummmmm ! pintu dihentak dan pecah. jangan main2. abah aku tinju pintu tu sampai pecah. abah masuk bilik, terus terkam aku. ape lagi, memang kena tomoi cukop2 la kann. tapi aku cool. merajuk sampai taknak keluar berbuka.

sudahnya, aku berbuka jam 10 malam. mak aih, perot aku time tu rasanya macam belon yang penuh angin tuu je. tapi takpe, sebab abah yang pujuk balik. sweet tak ? HAHA. sampai sekarang aku masih berdendam dengan adik aku sebab beg tu. huahuahua. kidding. anyway, selamat berbuka puasa :)



p/s : puasa time kecik2 best sangat :)

38 comments:

cik ana said...

haha..sama la mcm abaj kita..
dulu kita pun kalau merajuk mcm awk jugak..msuk bilik tutup pntu kuat2..
pastuh mula abah kita nak blasah..
haha..then merajuk xnk mkn...tp mak yg pujuk bkn abah..hehe =D

ïêmå å¢klê§ said...

ish, teruknya perangai..
haha...
hebat la ayah sheda, boleh masuk tinju dunia 2..
hihihi....

selamat berpuasa....
walaupun xpuasa ari ni kan...

shedameor said...

cik ana ; burok kan perangai macam tuu ? HAHA

shedameor said...

kak iema ; haha, abah saya hebat *afi dan abah :)


jangan cakap kuat2 kak :)

Wanie said...

huahuahua..tak baligh lagi kot time tu?sampai ayah dah pecah pintu dok merajuk lagi?haha..kalau wanie takot kot..sanggup p makan smbil merajuk..kui3

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. tyme kcik2 cm2 r.. ta mo mgalah.. tp tol best pose tyme kcik2.. skunk ta ase cm bln pose da..

zEri sAfEerA said...

hehe :D betol2. puasa time kecik2 best sbab kite br nk knal. sbab 2 ry pon beria. hehe :D

shedameor said...

wanie ; haha. dulu hati keras :)

shedameor said...

kak ara ; kan kann ? degil nak mengalah tuu. huhu

shedameor said...

zeri ; betol3. kecik2 dulu semangat nak puasa :)

amir aizat said...

dulu pose sbab duit jer,ki3

Ieja zukhi said...

owh..puasa demand nak hadiah ekk..comel sungguh~hehehe

shedameor said...

amir ; ehh, taklaa. sheda pose ikhlas. wahaha

shedameor said...

ieja ; haha, mne ade. tu sebab birthday laa. hehe

Aisyah Aina said...

teruknya perangai....kahkahkah...sanggup tak berbuka pulak tu....

Nurnajwa said...

Ahahahaha, time kcik2 dlu kte pon mcm ni ;D Merajuk pastu kne belasah XD

Last2 abah pujuk gak, haila~

ade2mama said...

amboi pose xabis nk duit rye..pastu nk 20rggt plax..:p

law aku jdy mak ko..da pujuk xmo..aku humban jew ke lua..buka pose kt lua lallalal..hehe..mak..sye graw ye mak..heeh

nsib bek abah ko tomoi ko jew..law abh ko ONGBAK kt kple ko..retak temporong kple ko heheeh

sweet kt.alalala ska ye sweet...tpy tomoi ttap kne ahahahaha...pdm muke ko

slmt brpose:)

shedameor said...

aisya ; eleh, ntah2 perangai awak tu lagi terokk :P

shedameor said...

najwa ; haha. kita sehati sejiwa :)

shedameor said...

ade2mama ; aboi, salan kau mengutok aku yea. siap kau, aku tak maapkan kau raya ni :P

hanaahmad said...

kau dgn abah kau sama2 ganas. sempoi~ haha

shedameor said...

bapak borek, anak rintik :)

Ema Razali said...

hahaha abah awak sama dgn abah kita. dy pantang anak nangis mcm tu sebab nanti dy serba salah sbnrnye. tp last2 dy pjuk balik hehe

shedameor said...

owh yeke? baru tahuu. HAHA

rara pinkmafia said...

bergaduh ngan adik mmg perkara biasa.hehehe =)

hyz said...

dapat emas lg syok dr beg...

shedameor said...

rara ; setujuuuu. takde button like la pulak. hehe

shedameor said...

hyz ; tapi nak beg tu jugak ^^

deqlis said...

hehe...

selamat berpuasa di ucapkan...:-)

Q E Q E N said...

Huhuhuhu, kelaka laah u ni. bytheway, demand sekali sekala kan :P


nice entry btw ~
keep it up bebeh.

teha said...

mmg bestt pose time kecik2 sbb time tu nk puase half pon xpe.. hehe

shedameor said...

deqlis ; thankyouu :)

shedameor said...

qeqen ; tu la pasal kan. hik3 ^^ oke dear :)

shedameor said...

teha ; betol3 :)

alif haris said...

hahaha .. tak baik berdendam2 ni :)
udah2 le tu ^^

shedameor said...

tunggu raya nanti la mintak maap balik. hik3 ^^

ade2mama said...

ko xnk mafkn aku..ko nk kne 'tomoi '???
:P

shedameor said...

haha, tak takot pon la wehh. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget