sayang sayangkuuu :)

Tuesday, October 23, 2012

HIDUP INI BUKAN SOAL HATI DAN PERASAAN KAU JE

Assalammualaikum readers.

ehem ehem. itee nak update ni. haha. kesah pulak.

dah la lama menyepi. terus nak buat entry hot. mungkin sebab hati ni hot membara. HAHA.

you know what, kita hidup dekat dunia ni haruslah sentiasa bertimbang rasa. jangan pk hati dan perasaan sendiri je. macam mana dengan hati dan perasaan orang sekeliling kau ? jangan perasan kau bagus sampai kau rasa ape kau buat semua betul sampai dah tak boleh nak terima teguran orang. siap suke2 hati kau nak babikan orang. cantik bahasa kau kak.

simple, sebelum kau perasan diri tu bagus, muhasabah diri. duduk depan cermin, tenung diri kau lama2. selama hari ni kau rasa diri kau baik tapi bila tenung cermin lama2, mungkin kau rasa diri kau evil and terasa nak berubah ke arah yang lebih baik kan, who knows. semoga hidup kau dirahmati.

p/s : actually, dah cool thats why entry ni cool bukan ? muahahaha


7 comments:

Nurulee said...

Exactly. Hidup ni tak boleh sesedap rasa je kena pikir jugak pasal perasaan org lain. Kan. Kita pun tengah hot membara ni. mihmih u___u

CintaZulaikha said...

hadduudhh panas sgt nih. sabor2...

Anne Nurain said...

sheda tgh hot laa.. lariikkk... hehe..

orang mcm tu bagus sound direct je.. hihi..

zera eira said...

nampak ketidakpuasan hati disini tapi sheda da kalis habis tu. cover baik punya cakap. hehehe

shameel Iskandar said...

saling bertimbang rasa barulah hidup aman sentosa..

-meeSUPERGIRL- said...

baca lah wahai manusia yg perasan ..

CikMai said...

itulahhh kepentingan muhasabah.tak selalu orang buat padahal tu lg ditekan dari solat sunat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget