sayang sayangkuuu :)

Saturday, December 29, 2012

SOAL KAHWIN

Assalammualaikum readers.


lamanya tak menulis. selalu update entry simple je. entah la, semangat berblogging ke laut. so, nak try2 merajinkan diri balik ni. do support k :)

so, lagi bape hari je kita nak sambut tahun baru. nanti aku jadi 21th yea. homaiiii, tuanya. tapi kann, suke pon ade sebab angka untuk target kahwin dah semakin dekat. hihihi. nak tahu aku target kahwin bila ? bila aku dah cecah 28 tahun. In shaa Allah. sebab memang plan dah lama. aku nak complete study dulu. bulan 4 ni habes diploma, bulan 9 continue degree 2tahun setengah. then continue master dalam 2 tahun. so, habes dalam 26. keje 2 tahun, then kahwin ? rapi gituuu perancangan.


thats why aku pikir macam tak guna je bercinta sekarang. nak tempuh alam perkahwinan, lama lagi kot. ( tu pon kalau aku betul2 nak ikut target ) tapi kuasa Allah kan, kalau jodoh aku sampai esok, esok la aku kena kahwin kan :) so, ni memang just target. lagipon nak cari teman hidup ni bukan senang. kite nak kahwin bukan setahun dua so aku memang cari orang yang betul2 boleh jaga aku. biasala, aku ni mengada plus cerewet sikit. tak ramai yang boleh stay lama2 dengan aku.


tapi mak pernah cakap, kalau nak kahwin awal time study pon mak bagi. tapi dengan syarat, bakal suami tu mesti dah ade kewangan kukuh. mak ai, happy gila dengar mak cakap macam tu. so, aku nak tukar target. kalau aku tengah belajar degree nanti, aku nak tackle senior2 yang dah nak grad and yang kompem dapat keje bagus, yang boleh sara aku, yang boleh tanggung aku kalau aku nak teruskan study sampai master. ekekeke. kalau takde, back to plan asal. kalau takde calon, ape guna orang tua di kampung kan. dorang lagi pakar jadi agensi cari jodoh ni :)


so, soal kahwin ni tak boleh buat main. and aku hanya merancang but the good planers is Allah :)






24 comments:

Cik Mun said...

insyaAllah..kahwin nnti jgn lupe jemput ye..

-meeSUPERGIRL- said...

betul tu .. mee pun pk mcm tu :) dah berjaya , dapat buat mak bapak bangga baru nak kawen :)

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

kalau tak ada juga , guna parents untuk cari jodoh... mmg terbaik la :)

Nurulee said...

Batul betul.

CintaKhadijah said...

nak ngorat senior tu xtahan. hahaha..

anna_nana said...

kihkih.. nak ngorat senior? semoga berjaya! =P

Shiyda Aqma said...

betul tu ! akak pn target lagi 2-3 tahun lg , perancangan kena rapi , nk berjaya dulu , baru kawen ! hihi :P

zera eira said...

pandai nya sheda plan! :)

Mrs Velentine said...

betul ckp ibu sheda tue

Pykaa Pdott said...

eh umo kita sama la syg :) hehe . ea nak kwen time stady pon boleh , kalo dah sampai seru , org yg umo mude pon boleh kwen awal , jdoh ditngan tuhan kan.

tirahzairi said...

betul tue....kalo ikutkan hati nk kawin. jeles tgk kwn2 da kawin...tp still blajo lagi...fokus dulu lah..

Izara4eva™ said...

Wah wah da dapat green light tu..

Selamat tahun baru syg :)

zila manaf said...

cepat2kanlah yg baik2 ye...nnti jgn tak ajak haaa

NIA SI DRUMSTICK said...

nk kawen ni mna leh buat main2 kan..kene cari yg btul2..bukn nk hdp utk esok je..huhu..nia dah 24 thn ni.adoia..cepatnye menua ni.ahaha

Liyaa Mf said...

Cam jauh lagi je target tu tapi dah pikir skang. If akak dulu, baru nak masuk 21 ni rasanya takde pikir langsung psl kawen kut. Kalau tak silap laa. Hahaha! Dlm 23 mungkin baru pikir. And guess what? Akak nye target yg just konon2 je tu in the end jadi gak reality. Kawen umur 26. Hihihi. Kebetulan je jodoh dah sampai :D

Faza said...

Wish u all the best for 2013 ok :)

Sis ieja said...

memang kita rancak rancang itu ini tapi tuhan jugak yang tentukan. tapi bagus jugak merancang awal cuma calon nya tak ada lagi :)

Pykaa Pdott said...

rindu lama tak sggah sini , pyka dtg nie ea :)

teha said...

jgn lupa antr kad yee.. hahaaha !

Miss Zahirah said...

nak kawen msa study ble yg penting mcm mak ckp kddukan kew lelaki tu msti kukuh...

amna said...

assalam :)

lebih kurang la kita.. ke laut mna ntahnya ye ^^

stuju dgn mak kamu, coz ap pun xleh la nk harap ibu ayah je kn..

alia azmi said...

haha semoga plan menjadi ! kite pon rancang lebih kurang sheda jugak !

tirahzairi said...

update jom!!! hihi

Effy said...

nice
jom follow my blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget