sayang sayangkuuu :)

Tuesday, December 28, 2010

CAKE OHH CAKE !

bangun bangun pagi mak ajak pegi tf beli barang untuk esok.. jamuan untuk cikgu cikgu mesyuarat. so,ikut jela tapi before tu singgah BSN sebab nak tuka akaun buku kepada kad. bile da selesai sume2 tuu,balik la uma. sampai uma, mak ajak buat kek. aku pon laju je sebab bab2 makan ni serah kat aku oke :) sanggup ke kedai julia sebab nak beli tepung and telur. balik uma, ape lagi.. terus buat laa. mak tido,suruh aku cari uban tapi before tu mak suruh syafiqah tengok kek dalam oven.. syafiqah pon pegi la ke dapur. then, tibe2 dia menjerit cakap kek da hangus. aku dengan mak berlari ke oven tengok kek. aku da set masa da oke da tapi tengok suhu da tahap maximum ( 250c ) .. tengok kek da rentung, hancur hati tapi still teruskan pembakaran selepas adjust suhu kepada 180c.. after 30min, kek pon siap dibakar. angkat la letak atas surat khabar.



ha ! amek kau !inilah hasilnye. kecewa gile bab* laa.ape? korang ingat ni kek coklat ape? xlaa. rentung abes !








nak sejukkan hati, terbalikkan kek tadi.. lawa la jadinye. kan kan kann? :)



bile tengok muke aku da sayu gile, mak pegi dapur amek pisau. then, potongla.. ternyata dalam oke and taste dia sedapp gilee :)


xcaye ? ni muke kenikmatan makan kek.. hehe :D

*so,kesimpulannya : tengok perabis kat oven tu.. check suhu and masa leklok oke ! (:

4 comments:

nureen afiqah said...

aku pernah jugak weh !
tapi bukan hangus, tgh bakar cake, da tunggu dekat stgh jam skali tgk2 ade org off kan suis oven ! hahaha. ntah hape2 rase cake aku.
kering jek :'(

sheda meor said...

sakit hati kann?huhu

amna said...

huhu.. cmne leh rentung tu? ^^

shedameor said...

before tu abang masak ayam golek dalam oven tuu. so, dia tak tukar suhu balik. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget