sayang sayangkuuu :)

Thursday, April 28, 2011

TOLONG JANGAN PERLEKEHKAN KOS AKAUN

first of all, ALHAMDULILLAH. tinggal 1 paper je lagi. then, nak balik. pulun gila aku beli tiket awal. 30 APRIL jugak aku balik kot. da tak sabar gila nak cuti lama2 *even sebulan je* :P
so far, semua paper boleh jawab tapi buat pertama kalinya aku buang air mata aku sebab paper math. shit ! careless kot. cek2 balik, memang habis 34 markah macam tu je. bukan tak tahu tapi takde masa nak cek balik kot so kesilapan aku adalah, salah tulis formula and salah tekan calculator. fu*k off betol kann ? sape tak menangis. tapi setelah dipujuk oleh mak and abg ji, tak lupa jugak kawan2 yang bagi sokongan moral, mental saya kembali kuat untuk menjawab paper akaun.

hah ? akaun ? yess, senang je kos tu. kos korang ni kacang, susah nak dapat keje la, orang tak pandang la. hello ? kalau kau tak tahu baik kau diam. menyakitkan hati jela wehh. kau ingat senang ke nak buat akaun ni ? dont ever hina this course la wehh. yess, kos ktorg tak hebat macam hang tapi agak2 la wehh. ingat kami ni bodoh sangat ke ? kos akaun orang tak pandang da la. what the hell ? kau ke yang nak amik aku keje nanti ? kau ada syarikat besar yang nak hire aku jadi akauntan kau ? takde kann. so, jangan over sangat la ehh ? so, enough ! malas nak cakap pasal orang yang bajet good ni je.

okay, teruskan untuk waktu2 terakhir di arau ni. abaikan pasal dia di atas :) last paper for this sem is AIS 150. tadi kena buat presentation untuk assignment ktorg. macam2 masalah sebab banyak dapat info salah. alahaii. then, ktorg tak buat manual book and burn disc. so, kelam kabut tadi buat and pegi print sebab kena hantar kat sir petang ni jugak. 20 % kot assignment ni. so, berbalaoi la usaha ktorg siapkan coding.

*klik untuk tumbesaran*

proses buat manual book, kena print skrin interface. tengok, group aku masukkan nama sape ? awww ! :)

*klik untuk tumbesaran*

act, assignment ni buat coding kira monthly salary for each employee of BAHULU PANAS Enterprise after deduct dengan EPF and SOCSO :) nak cari net salary la kiranya.

kenapa BAHULU PANAS ? tu nama group aku, anis, diela and aina. kami pakai nama BAHULU PANAS ni since sem lepas lagi. start dari kelas sir azrul tau. nama group ktorg la yang paling kena gelak. kelakar kan ? haha

*klik untuk tumbesaran*

hey kau, boleh buat mcm ni ? kalau boleh, silakan tunjuk kehebatan. jangan nak perlekeh kos orang sangat la kalau boleh. kabut jela wehh !

p/s : rezeki di tangan TUHAN :)


29 comments:

Arpiiz said...

uih, macam marah je bunyi nye..
ada juga member yang amik kos akaun and dorang cakap memang susah..huhu

shedameor said...

urm. mmg susahla. nak2 org yang takde basic ni. mampos ar nak menjawab :)

Cik Nyna said...

amik law je la . muahaha

shedameor said...

takmau la wehh. da jatuh cinta kot dengan akaun. huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak mmg tak suka akuan sebab buat asyik tak balance jerk..tapi masuk kerja kena buat akaun..hahah..padan muka

shedameor said...

yeke kak. saya dulu takde basic akaun. mula2 mmg tak suke tp now da jatuh cinta :) hehe

Novelgurl said...

Good luck k ! akaun ? huhu bg sy sngt ssh ..mmg x nk amik..huuu~

shedameor said...

urm. tu la pasal. mmg susah .hehe

kakchik@ella said...

akaun susah la dik. kc pun tak snggup nk ambek kos tu dulu. anyway dik, selamat balik kampung.

syafiq s. said...

haha .. Aku pun study gak programming tu. :)

shedameor said...

kakcik : hehe. thankyouu :)

shedameor said...

syafiq : iye ? study mne ? kos ape ?

AesyaZealous said...

pedulik ape org kate..huhu kite pun selalu kne gk.

shedameor said...

urm, dorg taktahu mcm mne susahnye kos akaun ni kan ?

Pe'ot! said...

follow back :D http://peotlattalilatalitamplom.blogspot.com/

Far8 budak baik said...

dasat betul name group kau..
ahahaha..terlebih kreatif ape...
tu ar..kalau bukan kos akaun
jgn ckp kn..

aleh si kaki alien said...

akaun susah dan mencabar . saya pon ambik akaun . kalau xda basic mmg susah . kpd sape2 yg pandang rendah dgn kos akaun suh dorang blaja tgk . kt cni uitm perak kos akaun terkenal dgn student2 yg pintar2 berbanding kos yg lain . bkn senang nk main dgn nombor kan :) all da best

cik bahulu oren said...

akaun ssh kot
meh nk cili ckit mulut org2 yg pndg lekeh sgt tu

iyliabelagaksangat said...

haa..mmg kan.kos2 x hot mmg slalu kne pelekeh.aku nyer kos pon kne plekeh gak.rse nak bako2 jer.dh la ckp depan2.bajet kos diorg tu hebatttttt ++++++ kot.bajet.piragh!!

nik rosmawati said...

ala peduli apa org nak kata.kalau dia tak suka, mmg suka la cakap bukan2.kos akaun la kalau jadi cikgu gaji diorang lagi tinggi dr cikgu lain.gaji pun masyuk kalau btol2 teror dlm akaun.yg penting blaja rajin2 yea dik :)

shedameor said...

far8 : haha. betol2. budak2 akaun ni mmg berpikiran kreatif :) *masuk bakul angkat sendiri :P

shedameor said...

alen : saya memang takde basic pon. memang susah gila r nak catch up. naseb baek boleh bawak lagi :) owh, uitm seri iskandar yea ?

shedameor said...

kaka : hehe. pegi kak sekeh kepala sape yang cakap tu. menyakitkan hati sungguh :P

shedameor said...

iylia : awak kos ape ?

shedameor said...

kak nik : aah, lecturer pon ramai cakap mcm ruu. insyaAllah kak, i'll try my best :)

aku punya hati dan perasaan said...

hahahaha..lawak doe bce post ni!haha..xpe kak!tp comel la tbe2 ley jtuh cinta kat akaun..haha

shedameor said...

owho, gelakkan akk ea. akk suka akaun tau ! rugi korg tak sambung akaun :)

aku punya hati dan perasaan said...

thumbs up!!hehe

shedameor said...

itu la pasal. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget