sayang sayangkuuu :)

Wednesday, November 23, 2011

PERBEZAAN TUTUP AND BUNGKUS

salam readers. semenjak dua menjak ni macam takde story la nak hapdate blog. tapi ada satu perkongsian yang best. just nak share and jom sama2 kita renungkan :)

Situasi 1 :
Aisya : Ahmad, cube teka aku tengah BUNGKUS ape ?
Ahmad : alaaa, nasik lemak.
Aisyah : Aik, mane kau tahu ?
Ahmad : Aku nampak nasik terkeluar sikit tuu. lagipun aku tahu kau memang jual nasik lemak.
Aisyah : okay2. cube teka nasik lemak ni banyak ke sikit ?
Ahmad : alaaa, lagi senang. banyak la.
Aisyah : Ha ? macam mana kau tahu ?
Ahmad : Tengok bentuk and saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. haha kantoi.
Aisyah : pandainya kau ni.
Ahmad : bukan aku yang pandai, kau yang tak pandai. haha.

Situasi 2 :
Aisyah : Ahmad, cube teka aku TUTUP ape dengan tudung salji ni ?
Ahmad : hmm. ikan goreng ?
Aisyah : salah.
Ahmad : telur dadar ?
Aisyah : salah lagi.
Ahmad : karipap ?
Aisyah : salah jugak.
Ahmad : Fail MQA ?
Aisyah : Ish. lagi laa salah.
Ahmad : abis tu ape ? mana la aku tahu apa yang kau TUTUP tuu.
Aisya : nasik lemak laa. cube teka banyak ke sikit ?
Ahmad : cehh. mane aku nak tahu. malas nak jawab.

memanglah malu kan bila baca. tapi inilah realiti.


p/s : just renungan bersama :)

1 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

setelah d hayati leklok bru paham.. huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget