sayang sayangkuuu :)

Friday, November 25, 2011

PUNCA-PUNCA BOSAN UNTUK MENERUSKAN PERHUBUNGAN


salam readers. sihat tak ? aku tahu, aku jarang update and rating blog aku menurun dengan mendadaknya. huhh ! nampak sangat korang ni tak setia dengan aku ni ha. HAHA

tapi hari aku bukan nak cerita pasal punca korang bosan dengan blog aku. just nak share pendapat tentang punca2 bosan dalam 1 perhubungan. so, hari ni aku skopkan topik ni kepada hubungan percintaan. check it out bebeh.

1. CARING.

sesebuah hubungan tu akan rasa bosan bila dah takde sifat caring dalam diri. contoh, bila korang sakit, pasangan korang buat tak tahu je kan. so, tak rasa disayangi.

2. UNGKAPAN CINTA.

yess, memang kalau pasangan korang asyik dok cakap sayang, cinta kat korang, korang rasa rimas kan. but, it nice to be sometime. kalau ada waktu2 tertentu cakap, wahh rasa bahagia je sangat kann. tapi kalau ungkapan tu memang susah nak keluar, ape akan jadi ? for sure, rasa bosan sangat. takde ape yang boleh buat hati korang berbunga2 kann ?

3. CONTACT.

pasangan yang always contact sampai tak boleh nak membezakan masa untuk family dengan kawan2 memang sangat menggelikan. 24 jam dok berhubung sampai dah tak tahu nak sembang ape, memang boleh jadi muak kann. tapi kalau tak contact lansung, ape cite ? tak payahlah call and message 24jam, setiap hari bergayut pon tak perlu rasanya tapi kalau dalam seminggu tak pernah nak call even sekali pon, sape tak tawar hati kann ? awak tu dah ade peneman hidup, kena bertanggungjawab la sikit. jangan lepas tangan buat2 diri tu macam single. kalau macam tu, baik tak payah bercinta dari awal kann.

so, aku rasa ni sebab kenapa pasangan dah rasa bosan dengan hubungan yang dibina atas rasa cinta. bukan sebab perasaan cinta tu hilang, just bosan and mula la terpikir untuk cari pasangan yang lebih caring plus romantik :)

p/s : hmmmmmmmmmmm.

10 comments:

Wanie said...

dah rase bosan ke ni?hehe

Darl Eqa said...

Nice info. Thankss.
Tgh brbulu dgn Bf ni -,-

Anonymous said...

mesti kamu mcm tu kn

Ihsan Arifin said...

baru kapel dah bosan, kang dah kawen macam mane lah agaknye kan kah kah kah

aRa ❤ aFiq™ said...

tp akak slalu kap i love u sblom end call lau gayut.. ayat wajib kami uh.. kdang2 ckp pown ta da feeling tapi ckp sbb da biasa kap cm2.. haha..

Pondok Usang said...

mcm pernah melalui je cek.. hehe..

kak lang said...

yeke, bistu cane nak pulihkn balik...ececeh, kak lang mintak tips neh..mnala tau bleh apply, haha

Arpiiz said...

haha, kita pun dah jarang nak update..T_T

apa2 pun nice info..

amna said...

apa2 hal pun mesti yang besederhana.. ^^
tq for sharing~

Lynn said...

lagi satu sebab slalu buat benda yang sama tiap2 ari..membosankan..~_~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget