sayang sayangkuuu :)

Wednesday, January 11, 2012

KAN DAH KENAAAA

salam readers. hye, pelik kan aku update entry jam 2.30 am ni. act, aku on FB and ternampak sesuatu. terus rasa nak update. just nak sharing. bukan nak gelakkan tapi title atas tu saja nak bagi gempak. aku sukakan kekecohan.

okay, aku taknak la cerita benda ni detail. just nak tanya, korang percaya tak peribahasa 'what goes around, comes around ' ? aku sangat percaya okay. sebab aku pernah kena. and, ni nak bagitahu.

setahun yang lepas, adalah seorang makhluk Allah ni menganiaya seorang lagi hamba Allah yang lain. and, uolls nak tahu. aku dengan baik hati menegur lah perbuatan si dia. dengan tidak semena-mena aku dimaki kerana menjaga tepi kain orang. and, aku pon membawa diri. malas nak amik tahu kann. time tuu dia tengah bahagia menganiaya orang sampai tak nampak orang yang berada di sisi dia ketika susah dan senang dulu.

and guess, tonight aku terbaca status dia. dia menyesal dengan perbuatan dia yang dulu sebab sekarang dia teraniaya sebijik macam mana dia menganiaya orang dulu. so, apa pendapat korang ? secara jujurnya, aku terus cakap ' kan dah kenaaaa ! '

p/s : Allah itu maha adil. maha mendengar segala rintihan hamba2nya. and one more thing, doa orang2 teraniaya akan dimakbulkan :)

13 comments:

saya dewi said...

karma! uhukkk. (T_____T)

kalau kita tak nak benda yang buruk tueh berlaku kat kita, kita pun jangan la buat kan orang. hewhew

CintaKhadijah said...

kan da kena!

hihihi..

what goes around cames around. damn true! ^^,

Eein Azryn said...

buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat. :)

Ckin Kembaq said...

betul tu...jadi, jganlah buat tak elok kat orang.. hehe puas? ^+^

Dylla Abas said...

hmm..sy pun percaya dgn peribahasa tu..apa pun Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui..dan yg paling penting doa2 org yg teraniaya ni dimakbulkan sekalipun dia itu kafir..wallahu'alam..

cIk JanNah said...

kalau tuhan nak bayar cash money tak payah tunggu akhirat. kat dunia pon DIA boleh tunjukkan. hee :)

diana said...

rasakan la..
heheh

ZURAINI said...

Allah bayar cash. huhu

TwIstiEs*meSti Mau* said...

KAN DAH TERSELAK KAIN TUUU....HAHA

puteri cahaya. said...

jom singgah blog kite... thanksss follow pu3!! http://ainblogger.blogspot.com/2012/01/thanks-pondok-buruk.html

aRa ❤ aFiq™ said...

lolz.. kn da kena.. hee..

zEri sAfEerA said...

hurm,,, jgn dah smpai terkena balik br nk sedar.

miss daya said...

wat goes around comes around n what goes up must come down..huhu hi shedaa.. following ur blog.. if u dun mind follow mine too..k.. tgh carik member2 blogger :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget