sayang sayangkuuu :)

Friday, February 10, 2012

REVIEW ZAMAN SEKOLAH #1

Assalammualaikum.

readers, aku dah nak start review zaman sekolah aku ni. are you ready ? ehem ehem. before tuu, tadi ada presentation BEL312 and i got good comments from our lecturer. Miss Latisha :) she said,

sheda, you are very polite today. i like new sheda.

ciss, sebelom ni tak like aku laa ? -,-

owh, abaikan. jom kite start. aku start sekolah time aku umur 5 tahun dekat Labuan. Time tu ktorg stay sana sebab abah kena transfer sana la kann. time ni yang aku ingat, aku suka budak kembar kelas aku, nama dia Faizi. ktorg pernah kena denda berdiri atas kerusi sama2 sebab bising. bila balik sekolah, dia selalu babai aku sambil kata, babai Syahidah :) suwwit kan kisah cinta pertama aku ? muehehe. aku jugak pernah menangis bersungguh2 marahkan cikgu sampai sanggup tak makan. aku jerit2 cakap cikgu bodoh sebab dia bagi aku number peperiksaan akhir tahun angka 8. dia tak tahu ke aku suka angka 1 ? ciss.

then, waktu umur 6 tahun ktorg balik semenanjung balik. aku sekolah tadika dekat Lumut. cinta aku beralih pula pada Hanif, ketua kelas. ehem ehem. time ni tak ingat sangat pon -.-

okay for year 1, 2, 3 and 4, aku sekolah dekat Sekolah Kebangsaan Pangkalan Tentera Laut, Lumut. abah aku Navy and ktorg tinggal dalam kuarters Navy tuu. alaa, yang dekat dengan Teluk Batik tuu. tahu kan ?

#Darjah1
aku paling malas pergi sekolah time ni. aku tak suka semua cikgu sebab dorang garang. tambah2 lagi teacher Ting. dia kalau cubit aku, tak ingat punya. nak pegi toilet pon dia tak bagi. jahat gila kan. tahun ni jugak aku ada rekod sejarah dalam adik beradik aku. tak pernah lagi dorang buat, tapi aku buat. bukan periksa number 1 tapi aku berak dalam seluar. jangan tanya. damn, aku malu nak ingat.

#Darjah2
aku suka gila pegi sekolah tahun ni. aku suka Cikgu Azlin, guru kelas. dia baik, and dia selalu bagi hadiah kalau dia rasa nak bagi. aku start suka Math bila darjah 2 la. selalu dapat markah tinggi, dia bagi pemadam, pembaris, buku. aku tak pernah ponteng sekolah tapi bila akhir tahun, aku tiba2 sakit. dalam seminggu lebih gak la aku ponteng.

#Darjah3
start tahun ni, kelas dah start ikut susunan kepandaian. aku dapat kelas number 1, 3J. yea, aku memang pandai. HAHA. tahun ni aku dapat 1 kelas dengan Hanif. duduk depan belakang lagi. pastu aku dapat kawan laki, Ihsan. ohh man, mana entah dorang sekarang ni.

#Darjah4
first year, aku belajar sains. start tahun ni jugak aku tak suka subjek bodoh tuu. pernah cikgu ajar tentang haiwan mamalia, bertelur bagai tuu. budak2 kelas aku semua pakat dok tanya. cikgu, harimau beranak ke bertelur ? cikgu, kura2 beranak ke bertelur ? cikgu, zirafah beranak ke bertelur ? dorang tanya binatang yang advance2 je. aku terdetik la, kenapa la dorang tak tanya pasal kucing. aku dengan buat muka pandai, angkat tangan sambil bertanya. cikgu, kucing beranak ke bertelur ? cikgu terus angkat duster nak baling kat aku. 1 kelas gelakkan aku. bangang. yess, start tu aku tak suka sains. puihh.

nanti aku sambung sebab darjah5 and darjah6, aku pindah sekolah. tunggu tau :)

p/s ; zaman sekolah memang sangat best.

11 comments:

DaYiNi said...

huuu ~ best3x !

cinta siswi said...

oke.. u make me laugh..haha... yg masa darjah 1 tuh..hihi.. :)

anisalya said...

zaman sekolah dgn time study zaman happy mappy. tak fikir banyak. kena fikir nak belajar je.

salam perkenalan ye.

L said...

huhu, setiap orang ada cerita sendiri ... =) seronok bile ingat balik.. hahaha nk tergelak pun ada..

jom jenguk2 sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/mudahnya-kau-tingalkan-solat.html

teha said...

hamboi2.. kecik2 dh maen cinta2.. hahaha !

aRa ❤ aFiq™ said...

akak mse skola rendah pling suka g skola.. hee..berak lam suar ? pnh alami gak :P

Azek zk said...

rindu zaman2 sek dulu.

Kancil 8349 said...

bertambah rindu pada zaman sekolah nie

amna said...

mula disini.. baru kenal siapa dia ni.. hihi

Aisyah Aina said...

haha. sengal. apsal aku boleh tak ingat zaman budak2 aku.

Anne Nurain said...

bestnya masih ingat zaman sekolah rendah.. saya tak tau la masih ingat lagi ke tak.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget