sayang sayangkuuu :)

Saturday, April 28, 2012

HELP ME

Assalammualaikum. someone, please motivate me :'( aku down sangat pasal result semalam. serius, aku down. nangis sampai bengkak mata, sakit kepala, demam2. orang lain just boleh suruh sabar tapi tak boleh paham ape yang aku rasa. aku tahu aku study macam mana. tak patut dapat result macam tuu. semua paper hancur. memang la semua lulus, then aku kena okay ? macam mna dengan cgpa aku ? yea, result menunjukkan itu usaha kita tapi aku tahu usaha aku tak setimpal dengan result aku. aku rasa macam nak quit. serius, mak marah and nasihat macam2 tapi semua tu umpama masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. aku rasa usaha aku tak berbaloi.

kadang2 tu sampai aku rasa, kenapa la Tuhan ni taknak tolong aku. aku dah usaha, aku dah mintak pada Dia. kenapa Dia tak tunaikan ? ape salah aku kat Dia ? tapi cepat2 aku istighfar. 3 bulan wehh aku tak balik rumah, stay arau nak menghadap test semua. semua boleh buat. ape lagi tak kena ? aku pon yakin time aku jawab tuu. rasa macam Dia tak adil dengan aku. Ya Allah, kuatkan semula hambamu ini. someone, please help me :'(


menangis air mata darah pon macam tu jugak result aku :'(

13 comments:

aina miswan said...

alaaa. jgn la sedih. setiap apa yg kita dapat, semua ada hikmahnya. mungkin kita da study hard, tp result tak okay, tu semua sbb ALLAH nak uji kita. nak tgok kita ni cepat mengalah or tak. ingat! gagal sekali tak bermakna gagal selamanya. kita takkan sentiasa ada di atas, dan takkan sentiasa ada di bawah. hidup ibarat RODA. cuba next time. hihi. rasa cukup tak ni sbg motivasi? =)

Lady said...

Allah nk uji hamba die, sejauh mane kite mampu hadapi jika die bagi ujian cmtu kat ke,

pUtEri sHaFieZa said...

Allah beri ujian kat kite tanda dia sygkan kite..
Dia rindukan keluhan kite utk mgharapkan pertolongan dariNya..
sbb normally mnusia akan mengingati Tuhan bile kite ditimpa ujian..
Dia bgi kite ujian tu sbb ade hikmahnye..
percayalah..Dia akn gantikan yg lbih baik..
kite sbgai hamba terus je memohon pertolongan darinye..xkire susah atau sng..
la tahzan..innallaha maana..
(jgn bersedih..Allah sntiase bersama kite..) :)

Ardini Izzati said...

Janganlah sedih, kak. Allah nak akak usaha lagi lah tu. Sabar k. Usaha lagi. Chaiyokk!

|shuhadaothman|TM said...

sabar la sheda. ekceli x pndai pon nk motivate org. huu. but, maybe ad hikmah semua tu jadi. Allah nak tgok kte kuat tak hadap ujian yg Dia bg. jgn sedih2 :)

deno said...

kenapa nie.. janganlah macam nie. ini semua dugaan allah.. bersykur dah lulus semua.. deno ada dugaan terpaksa extand empat semester sbb sakit.. sepatutnya deno dah tamat tahun 2010.. semua ini dugaan.. sabarlah ya..

deno kagum dengan sheda sbb lulus semua.. deno last sem repeat maf 280.. sabar ya.. buat yang terbaik sem depan okeh.. sheda sem berapa sem depan? kalau ada apa2 nak minta tlg beritahu la.. okeh...

fightingggg!!!!(^_^)

aRa ❤ aFiq™ said...

dear sheda , akak taw sheda study bsungguh2 sgt. tapi Allah da tentukan semua , ni ujian dariNYA . ni baru sikit ni .. Allah xkan uji luar kemampuan hambaNya. lau sheda down nnti akak lg down.. akak lg teruk dr sheda .. please be strong. ILY ~

ZaroL said...

Waaaaa.....nak jugak nangis darah hitam. Banyakkan bsabar yee...mungkin ada hikmah sebalik semua tu. apa apa pun...jgn mnyalahkan apa apa. just be patient je k.

fArAh kUchEnGg said...

hye sis.. x mou laa mcm ni. smngt k. anggap je yg sis blom ade rezeki. troskan usaha tw..doa lg, mnx pd Allah. :)

Cik Kay Jue said...

jangan la sedih2.. awak sedih ckj pun sedih juga.. huhu.. Allah tengah nak uji tu.. Insya Allah ada rezeki awak nanti... jgn salag sangka pada Allah tak baik.. kuatkan semangat.. awak boleh. dah tak mau sdih2.. air mata tak boleh merupa apa-apa.

ZURAINI said...

mugkin Dia nk bg yg lebih baik dr tu. I know it is hard to accept it.. tapi Allah tu lebih tahu yg awak kuat nk terima benda ni sume.

anis madu said...

alololooo awak jangan cedih2. cenyum sikit :)

iema ackles said...

sheda jangan la macam ni,,
akak tau perasaan 2 macam mane..
akak pernah fail paper sekali mmg rasa down giler...
tp bile kita give up macam 2 je ape yang kita dapat...langsung xdapat pape...
rezeki Allah nk bg kt kita dengan macam2 cara...
mane tau dengan pointer sheda yang sikit ni nnt rezeki sheda bile dah keje lg besar....
Allah pandang kita dengan usaha n redha yang kita tunjukkan bukan makin tnggi pointer makin tnggi masa depan kita...
akak bersyukur sangat sgt wlaupun pointer akak sikit tp akak keje skrng kiranya Alhamdulillah sangat,,
jgn salahkan Allah dengan mudah, kita xtau rahsia Allah...
sabar k :) xmau macam ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget