sayang sayangkuuu :)

Sunday, April 29, 2012

SMILE AGAIN :)

Assalammualaikum. hye readers, dah 2 hari result aku keluar. terlalu lama masa yang aku ambil untuk stabilkan mood. as you all know, aku sangat frust dengan result aku sendiri. yess, ramai yang bagi nasihat kat aku. aku hargai semuanya. thanks kawan !

1. waktu result baru keluar, aku meraung. mak datang peluk and pujuk aku. so, stop kejap.

2. seperti yang dah dijanji, aku kena bagitahu result kat abg ji dulu. just msg sebab aku tahu dia tengah tido lepas balik keje.

3. then tepon kila, membe rumah. nangis2 dengan dia. tepon anis jugak :)

4. IM hajar, luah semuanya kat dia. macam2 dia nasihat.

5. tepon pikah, membe manjung. dia pujuk2 aku.

6. msg kak ara, mira, inform result aku.

7. abg ji tepon, nangis2 lagi sampai mata bengkak.

8. mak and abah ajak makan tapi buat tak reti. mengasingkan diri dalam bilik.

9. lepas maghrib, keluar ke meja makan. abah cakap, relax la. orang lain pon ada repeat2 relax je. #abah memang sempoi

10. chat dengan shaufiq, junior brash. bila sembang dengan lelaki, biasala. ayat nak pedas je kasi kat aku. dia kata buat apa nak nangis teruk2, result aku macam tu jugak. bukannya lepas nangis result bertukar. pikir dalam2, betul jugak cakap dia.

11. sembang dengan kak zati. tanya pasal degree, berapa cgpa yang diperlukan untuk sambung kos akaun. macam2 dia bagitahu. thanks.

12. kak ain pujuk2. dia suruh usaha lagi.

13. kawan2 blog. bagi nasihat macam2 yang buat aku sedar.

14. kak alya, kakak ipar aku and abang aku, yop.

15. semua membe2 yang tak lupa bagi dorongan. thanks all !

anyway, thanks to all membe yang bagi aku spirit untuk teruskan hidup ni. thanks sangat2 okay ! and InsyaAllah, aku akan kuat macam dulu. semuanya ada hikmah kan.

#kak ara bagi. thanks kak :)

11 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

eh eh name akak ada.. hehe..

ni la sheda yg akak kenal :)

tukang kata said...

no worries bout the result la..tawaran blajar ade je kat mane2..skrg cube dapatkan tawaran yang senang nak belajar.. dont cari minat.. sebab zaman sekarang, ikot minat, siksa. cari job market yang mudah nak dapat.. tak minat takpe, minat akan datang kedian.. tuhan bagi kita result macam tu mungkin qadar kita untuk jadi mende lain, dan bukan jadi mende yang kita minat.. neway, cngrat for the result and gud luck :)

Dayz said...

xpe lah, nty sy cbe lg yg t'baik~ ^_^

Ardini Izzati said...

Janganlah sedih lagi tau, kak. Saya tahu akak akan dapat lagi baik daripada ni :)

|shuhadaothman|TM said...

suke ayat kak ara tu. Keep smiling sheda ;)

Muttallif said...

Kalau gagal, tiada yang lebih teruk dari itu jika kita tidak tahu cara untuk mengatasinya.

Kalau gagal dan hanya meratapi kegagalan memang kita tidak akan dapat apa pun. Seperti quote yang pernah saya buat dientri

"Jika kita gagal Sekarang Jangan Lupa kita Masih Ada Masa Depan"

Selamat berjuang!

iema ackles said...

good...good :)

teha said...

try lg oke lps nie.. :)

deno said...

ha.... tahu takpe kan.. by the way, deno pernah jugak mcm tu time repeat maf, rasa mcm nak berhenti belajar.. padahal baru sekali, dah lulus pun semua.. okeh, good luck! :)

sis92 said...

jangan terlalu gembira dan jangan terlalu sedih dgn sesuatu perkara..
semoga kamu bangkit semula n jalani hidup seperti biasa n paling penting jadikan pengajaran ok :)

Picoz Shupalula. said...

mgkin rezeki kat lain;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget