sayang sayangkuuu :)

Friday, June 1, 2012

AIRMATA BERGUGURAN

Assalammualaikum readers.

entah kenapa kurasakan hari ini sangat lain dari hari2 sebelumnya. perasaan di jiwa memberontak. airmata seolah2 tidak sabar untuk jatuh ke muka bumi. puas ku tahan namun air mata jatuh jua. 3 titik. yea, aku kira. hanya 3 titik ketika menonton televisyen kerana dapat kurasakan yang emak mula menyedari kehadiran airmata yang suci murni itu. lantas ku seka airmata agar dapat ku cover line.

kemudian, emak mengajak aku menjamu selera. ketika menyuap sesuap nasik ke mulut ini, airmata mula memainkan peranan. bermain2 di bibir mata. maksud aku, di mata. jangan salah paham di bibir. di bibir tu airliur, bukan airmata. pahaammm ?

hati ku rasa berombak2 menahan airmata. tapi ku gagahi jua menyuap nasi di mulut. jangan buat kesimpulan yang aku menangis kerana tak sanggup memakan nasik2 tu pulak. bukan.

aku teruskan jua. sedar tak sedar, habis jua nasik2 tu aku telan. mau tak nya, aku lapar kot. habis je makan, lantas ku masuk ke bilik menghembuskan segala airmata yang tak sabar nak keluar tadi.


tiba2, telepon berbunyi.

hello, ini nor syahidah ke ? ini you punya telepon sudah siap. kasi angkat sama itu warranty yea.


ya, ya, ya mulutku berkata.


masuk ke bilik mak untuk mengajak beliau mengambil telepon tersebut tapi airmata ku sambung meruntun. lalu mak berkata,


' takkan la phone dah siap pon sedih ? '


sungguh aku sedih kerna mak tak memahami aku. bye.

p/s : tolong percaya ini hasil nukilan sheda meor. yaa, sheda meor.







17 comments:

Yana Libra said...

kenape?

Liyana Izzati said...

Hahaa. Kak sheda pulis ayat ayat jiwang ber air mata macam ni? Kenapa ni? Hahaha. Tapi pelik dengan cerita ni kenapa selalu jer nak nangis? Touching sebab apa sebenarnya. K tak paham.

|shuhadaothman|TM said...

nape sedih ni sheda sayam? :)

CikMai said...

kenapa sedih2 ni kak sheda?

Ardini Izzati said...

Kenapa ni? Janganlah sedih . Kemon kemon share laa kenapa.

Izara4eva™ said...

perghhh puitis gile ayat..

Chic Na said...

jgn sedih2 oke. senyummm. :)

sis92 said...

alo sayam ni tak macholah sedih2 >.<

Mr. Jagung said...

owh rugi air yang kome minum..hehe

deno said...

kenape ni yunk... sedih ke sebab kelas da nak stat... kena pegi kampus balik next week kan... sabar la ya.. :)

♥ sitifarhana ♥ said...

aik..knp fon da siap nak sedih? confiuss...hehe

LaLa mhdnor said...

xmo la nangis2, hehe

CintaZulaikha said...

wat sedey sgt pulak, ni musti nak minta pinjam duet nak amik tepon, kuikui~

Cik Yatt said...

sdih napa nie??

tirahzairi said...

wat happen sayang? story mehhh...

Bobo said...

jgn la sedih2.. dop cumil.. :)

amna said...

jangan putus asajika Allah SWT menunda apa-apa yang kamu sukai. Jangan bersedih hati. Tapi bersabar dan tersenyumlah..

'Sesungguhnya sesudah kesedihan itu ada kesenangan'- Al-Insyirah:6

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget