sayang sayangkuuu :)

Friday, June 29, 2012

CALON SUAMI :)

Assalammualaikum readers.

salam jumaat. di hari jumaat penghulu segala hari ni haruslah aku menulis sesuatu yang memberi faedah. so, setelah diselidiki ade 1 topik yang memberi faedah untuk dikongsi bersama kalian semua iaitu


.

.

.

.

.

.

.

ciri2 calon suami. muehehe



dari dulu aku mencari 6 ciri2 ini :

  • kuat imannya. yang wajib tak tinggal. paham kann ? solat 5 waktu itu tiang agama :)

  • funny man. pandai buat lawak. boleh amik hati aku time aku sedih. sweet sangat !

  • yang cerah masa depan. lebih kepada orang yang rajin bekerja, yang boleh sara kite bila dah kahwin. lelaki pemalas, NO WAY !

  • hormat family kita seperti mana dia hormatkan family dia. paham ?

  • pemurah. bukanlah orang yang suke membazir tapi korang pon dah cukup besar untuk aku explain pasal sifat pemurah ni.

  • ikhlas sayangkan aku bukan sebab paras rupa tapi sebab peribadi aku. maklumlahh, aku kan comels. hihik

nampak tak yang aku tak pernah tekankan paras rupa. as long dia boleh buat aku bahagia dengan ciri2 di atas pon dah cukup bagi aku. ahakkksss


" Tuhan, jagakan dia. Dia kekasihku, kan tetap milikku. Aku sungguh mencintai, sungguh menyayangi setulus hatiku, pemilik tulang rusukku "

16 comments:

fyna said...

paras rupa tak penting kan. yang penting hati budi. kalau dpt yg ensem /lawa tue kira bonus..

alyrds said...

betuahnya badan kalau dapat apa yang diidamkan... insyallah :)

Pecinta pink^^ said...

semua yg sy idam bgitu la..hope can find it:)hikhik

|shuhadaothman|TM said...

semua ciri idaman hati ni. hehe :)

Asyiqin Haulisah said...

baik hati kemudian aura itu akan terserlah di rupa.

Zati Novelis said...

Samalah kita ^_^

Nurulee said...

Suka jugak laki yang macam ni, lagi satu penyayang =D hehe

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/dinosaur-eggs.html

Liyana Izzati said...

Yeahh kak setuju dengan ciri ciri ni. Tapi saya kena tambah satu lagi ciri bakal suami, BUKAN PEROKOK. Hahaha.

Romeo Laut said...

Hebat. Sekali iklan macam gini terus. Dah nak terbalik dunia ni. Perempuan semua cakap terang-terang je. hahahahahah.

CikMai said...

teheee sama la taste kite.. tp kalau dpt yg hensem tu bonus la.ehh mai punye hensem kannn..biarlah org kate tak hensem,mai nmpk dia hensem..ok lettew

cik mun said...

hehehe..kite pun nak mcm tu jgak..

ஜ miss klanika ஜ said...

rupa paras tak penting . hati tuee. tapi kalo henseng , pakej tue pakej :3

Adylia Qarissa said...

yang paling penting restu ibu bapa..insyaAllah...

Izara4eva™ said...

ehem2.. :P

Faza said...

i like person yg talk a lot and have a sense humor. coz i absolutely contra for those character.. :P

Picoz Shupalula. said...

lahai. dh announce ciri2 calon suami ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget