sayang sayangkuuu :)

Friday, June 15, 2012

SAYANG BUKAN SEMUDAH ABC

Assalammualaikum readers.


kejadahnya aku update kes sayang pagi2 buta ni pulak kan ? ohh, aku mimpi aku kahwin malam tadi. erkk


okay, sebenarnya entry pagi ni lebih kepada diri aku sendiri. baca denagn teliti. secara hakikatnya, aku sangat susah nak melafazkan perkataan sayang untuk lain jantina. maknanya dekat lelaki la sebab aku perempuan. baru tahu ? korang sangat hell.


korang tahu tak, bagi aku perkataan ' aku cinta padamu ' , ' aku sayang padamu ' , and ' aku rindu padamu ' tu sangat2 memerlukan komitmen yang tinggi untuk dilafazkan. haaa, gitu kau. kalau tak percaya kan, korang tanya la 18 ex boipren yang lain. yess, 18. HAHAHA.


haaa, tak percaya tanya lah dorang. aku ingat nak letak link FB dorang untuk memudahkan proses pertanyaan tapi terlalu ramai and ada yang aku dah lupa pon nama mereka, maka korang harus percaya setiap bait2 madah perungkapan aku ni.


antara reason kuat aku mengapa ayat2 ni susah nak diluahkan, hmmm. bagi aku la kan, aku taknak mudah melafazkan. ayat samy sampai dahh. okay, macam ni la. aku bagi contoh.


' saya rindu, sayang, cinta awak '


2 years after that, break. mana sayang awak tuu ? haa, cakap sikit. tu yang bila dah break, gaduh. tak pasal2 dituduh penipu, cakap tak serupa bikin, sayang hanya di mulut tapi bukan di hati bagai tuu. aku taknak macam tu tahuuu.


and, biarlah 3 kata tu aku lafazkan kepada pemilik tulang rusukku. sebab, sebab aku punya pasal lahh ! HAHA




23 comments:

Fasharul said...

wahhoo baik cakap rasa sayang tu dekat parent sendiri..kan bagus.hehe

Cikpuan rara said...

hehehehe pg2 dh ckp pasal cinta ya.hee xpelah,moga kamu temui cinta sejati nt.

iema ackles said...

akak nak cakap jugak yang akak.,.akak...akak....sayangggg die..
haha

Yana Libra said...

pagi2 dah berjiwang..huhu~

Cik Jannah said...

ohoiiii 18 tak tahan tu sheda. bleh panggil play play girl. ekeke. akk pon mcm tu jugak. kalau tetiba jiwang2 tu mcm tak boleh blah..plz ni bukan aku. haha

Anne Nurain said...

wuiii 18 tuu...
aku setuju.. lebih2 lg kalau bf tu kita baru kenal.. kalau dah kenal 6-7 taun xpe kot.. kekekeke

CintaZulaikha said...

bior depa jd suami kita yg sah, barulah kita sayang depa ketat2 cik sheda, serius cakap...:)

mrs mell said...

akak sampai sekarang jarang nak sebut i love you bagai kat hubby.. apath lgi aku cinta padamu.. ahak!

Ardini Izzati said...

Biar dinie lah cakap kat kak sheda. Kak Sheda, dinie sayang kak sheda, rindu kak sheda! Hahaha :D

Bitt (doubleIS) said...

hehhhehe
hi salam kenal n follow ;)

CikMai said...

sayang awok kak sheda..awwww~

Picoz Shupalula. said...

hihikk. sayang sayang

Faza said...

hehe same like me.. susah btol nk kata sayang jika bukan btol2 dari hati :)

♥ sitifarhana ♥ said...

syg tu lbh baik kte tnjukkan melalui pbuatan..bukan cume cakap je :)

Izara4eva™ said...

ABC : Aku Bilang Cinta :D

Apink Rasich said...

sepakat, mengucapkan kata "i love you" dan sabangsanya itu bagi saya adalah sama dengan kesiapan melakukan dan memberikan segala yang terbaik.

♥e'in♥ said...

"syg dan suka adalah berbeza.. jgn tersilap meluahkan perasaan kpd die" cewah!! hehe

Nur Afni Yustikasari said...

Tika berkunjung ke blog yang keren lagi yaaa, happy blogwalking sob

Nurulee said...

Kalau cakap sayang pun belum tentu betul2 sayang. hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

CintaKhadijah said...

aku sayang kau!

eh..

keh keh keh

cik mun said...

huhuhu..
btol2..kita kena maksuudkan btol2 ap yg kita ckap..

Nurrul said...

Errr , memang saked bila mcm tuh.. dah lama bersama tiba2 tinggal...

*janji mesti dikotakan... ^^

|shuhadaothman|TM said...

amboi dia. ramai sampai 18. hahaha. ucap jgn hanya di bibirmu sahaja. kan sheda kan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget