sayang sayangkuuu :)

Friday, July 27, 2012

CINTA MANUSIA VS CINTA ALLAH

Assalammualaikum readers.

update sebelum berbuka puasa. setelah 2 hari aku tak tido mentelaah buku menghadapi 2 test, akhirnya aku pengsan untuk 2 jam. yess, orang genius memang tak suka tidoo lama2. nanti batal puasa. haaa, nampak tak betapa aku menghargai masa di bulan Ramadhan ? kuikuikui


okay, topik kite hari ini seperti yang di atas ye anak2. sorry la, I puasa. tak larat nak taip balik. penat cangatttt cangattt. over kau mariaaaa


okay, terus kepada agenda sebenar. jom cek sama2.


CINTA MANUSIA :

sebelum dapat, Ya Allah. sanggup buat ape saje untuk pikat. dah dapat, endah tak endah je. dulu sebelum dapat setiap hari call berpuluh2 kali. awek merajuk, off phone pujuk sakan. msg beratus2. beli bunga, coklat. dah dapat, nak call seminggu sekali pon payah. apetah lagi sehari sekali. msg pon 2,3 je tu pon di marahnya kite balik sebab kuat merajuk.

nampak tak permainan dia ? ayat setiap hari bertambah sayang memang tak boleh pakai lansung. sebenarnya makin hilang. and, pandai2 la korang nilai sendiri. tak kuasa mak nak explain panjang2. nanti tak sempat berbuka puasa. HAHA


CINTA ALLAH :

Allah tak pernah kejam, tak pernah benci hamba2Nya. sebanyak mana pon dosa yang kita buat, selagi itu Dia memaafkan kita as long kita masih bersujud pada Dia. nampak tak yang kasihnya Allah, sayangnya Allah pada kita semua tak pernah sedikit pon berkurang. nampakk ??


hakikatnya, cinta manusia bersifat sementara. Cinta Allah, cinta hakiki.

#selamat berbuka puasa semuaaa :)


11 comments:

Haryati Hamzah said...

betul tu, kasih akan Allah itulah kasih yg abadi.

cik pha said...

cintalah manusia yang mencintai Allah ^^

zulhilmi tempoyak said...

cinta itu.... ;'(

Masz Sidek said...

cinta abadi adalah cinta Allah... kalau nak cari sejati sesama manusia... cinta lah pasangan tu kerana Allah Taala...

Masha Meisters said...

berkasihlah pada yang mengasihinyer... :)

tirahzairi said...

cintai Ilahi ialah tulus...

CintaKhadijah said...

cinta manusia itu kadang-2 membutakann.. aceh! ^^p

-meeSUPERGIRL- said...

bercinta dgn manusia menyakitkan hati , bercinta dgn Allah menenangkan hati . :)

-meeSUPERGIRL- said...

bercinta dgn manusia menyakitkan hati , bercinta dgn Allah menenangkan hati . :)

Si Matatajam said...

I love Allah....

zEri sAfEerA said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget