sayang sayangkuuu :)

Sunday, March 30, 2014

BANYAKNYA KISAH

Assalammualaikum readerssss


hye, hollaaaa. wahh rindunyaaaa kat pondok buruk ni. seperti yang diumumkan, sheda nak buat comeback balik. benda ni datang secara tak sengaja semalam waktu tengah online tetiba je rasa macam tu. sedih bila tengok blog ni tak berbela sedangkan blog ni la yang sheda menghadap 24/7 dulu. blog ni la boipren sejati yang selalu dengar kisah hidup sheda dulu. kesian dah terabai kan. alololo mesti dia merajuk. tium sikit. hihi

so, selama setahun lebih menghilangkan diri dari dunia blog malam ni sheda update sikit ape yang jadi kat sheda selama sheda menghilang ni. okay, umum tahu sheda dah berjaya menamatkan Diploma in Accounting Information System dari UiTM Arau, Perlis.

so, habes2 belajar sheda keje. tapi keje kilang je. takde rezeki nak sambung bidang berkaitan. act ade peluang tapi sheda tak grab. so, keje jela kilang as operator. takpe, janji rezeki halal. then, intake degree september sheda tak dapat sambung. memang frust tu tak payah nak cakap la. memang lama sangat semangat nak pulih sebab sheda sampai turun UiTM Shah Alam untuk buat rayuan tapi rayuan memang tak dilayan.

so, teruskan keje macam biasa. time tu memang dah takde hati lansung la nak sambung dah. macam semangat tu 100% hilang macam tu je. sheda pon memang dah decide taknak sambung tapi mak abah paksa. suruh apply intake march. sheda pon bawak keluar kete guna payslip yang ade. saje buat akal la taknak sambung kan sebab boleh bagi alasan sape nak bayar duit kete. taktik tu tak bape menjadi. hmm. still kena sambung.

dalam bulan november, sheda konvo. waktu konvo tu jumpa la kawan2 dip yang dah sambung. cerita itu ini pasal degree life bla bla bla buat sheda TETIBA je rasa memang nak study sangat2. pastu kan ade nyanyi lagu UiTM Di Hatiku, automatik sebak and rasa nak study kejap2 tu jugak.






28 Jan 2014 result UPSI keluar. Alhamdulillah sheda dapat tawaran Ijazah Sarjana Muda Perakaunan. memang dah decide nak pergi UPSI even yuran a little bit expensive tapi takpe, nak belajar punya pasal kan. pastu 30 Jan 2014, Result UiTM pulak keluar. Alhamdulillah sheda ditawarkan kos yang sama. dah mintak pendapat itu itni, akhirnya decide la nak pilih UiTM.

And now, sheda dah sebulan sambung degree in Accounting dekat bumi Melaka tercinta ni. UiTM Kampus Bandaraya Melaka.. so, itu untuk pengenalan lahh. banyak lagi sheda nak cerita.



TUNGUUUUU. LEPAS NI ADA ENTRY JENG JENG JENG









10 comments:

Liyana Izzati said...

Amboi lama gila tak dengar khabar akak ni. Banyak benda yang jadi nampak. Aipp gambar kat bawah tu, don't tell me that you are married?

Nurulee said...

akak. i heard about dalam banyak banyak uni yang ada course accounting. uitm is one of the best utk course accounting.
hehe wish you all the best kak.
ee in secondary sch ambik accounting. but yaa tak pikir pun nak sambung course accounting lepas ni. hahaha.

shedameor said...

dik liyana : not yet lahh. hihi

shedameor said...

ee : yup, abang akak cakap macma ni. accounting uitm memang laku tu yang pilih uitm tuu :)

Niesa said...

gudluck for ur future and welcome back..hihihi..

Fuza Musa said...

TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH

Follow sini no 1829

Admin said...

Blognya cantik bangetBB1Mtapi sedikit berat :D

Admin said...

Blognya cantik bangat keren tapi sedikit berat :D

Azwar Syuhada said...

GoodLuck!

Cik Itah@RRP said...

salam. haii..welcome back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget