sayang sayangkuuu :)

Sunday, August 21, 2011

AKHIRNYA, INI KESUDAHAN :)

mintak maap tak beerti kite tewas, tapi kite cuba merendahkan ego yang ade, memperbaiki hubungan yang rosakk supaya menjadi lebih baik kann ?


alhamdulillah. hubungan aku ngan cousin aku da baik. kepada yang tak tahu kisah, sorry tak boleh nak ulang balik sebab post pasal ktorang gadoh da lama padam. aku tulis waktu aku tengah marah. macam2 kata kesat keluar tapi aku tahu walau badai melanda, air dicincang tetak tak akan putus kann ?

act, 2,3 hari ni memang terpikir nak baik dengan dia. hilang rasa ego nak mintak maap sebab hati aku kuat mengatakan aku tak salah. dia yang salah tapi hakikat sebenar, dua2 ada salahnya. so, aku mulakan dulu. ape salahnya kalau benda tu membawa kebaikan kann ?

dalam hidup ni, takde manusia yang perfect. bila kite buat salah, orang lain tegur kite terima dengan terbuka. ni tak, melenting tak tentu pasal. tapi takpelahh, benda da lepas. kite mulakan step baru, masing2 ubah perangai right ? so, its cool bebeh bila da okay. hati tenang takyah berdendam bagai kann ? syukur, tambah lagi nak raya ni kann. hoho


*alamak, terkarat kejap. haha, bye


p/s : tak sabar nak balik :)

25 comments:

cIk JanNah said...

darl sometimes we should start 1st. mcm peribahasa tgn yg memberi lebih baik dr tgn yg menerima. lebih kurang mcm 2 lah. once kita dah minta maap kita terlepas dari pertanyaan di masyar nanti :) selebihnya pihak dia samada nak memaafkan atau tak..

hopefuly hubungan korang lebih baik dr sebelum
:P

shedameor said...

owh, kalau kita mintak maap dulu, kite terlepas pertanyaan di masyar ? sound great. beru tahuu. hehe. thankyouu kak :)

Wanie said...

syukur dah berbaik..sis je tak baik2 lagi..huhu..rase dalam hati tak tenang je..tapi ntah la, mcm xde kesudahan..hmm

Wanie said...

syukur dah berbaik..sis je tak baik2 lagi..huhu..rase dalam hati tak tenang je..tapi ntah la, mcm xde kesudahan..hmm

shedameor said...

ehh, sis gadoh ngan sape pulakk ?

sleeping_maniac90 said...

bgus la kalo da berbaek..
nk dkt rya nih xelok plak bermasam muka hehe

shedameor said...

hehe. ye, tahu2 :)

alif haris said...

hehe jgn gado2 lagi..
tak baik ..
tgk sy ni.. baik je .. haha

beluncas ^.^ said...

alhamdulilah .. tamau gadoo2 taww . raya nak dekat nehh .. ermm . eratkan hbgan yang sedia ada , biasala mnsia ada buat silap .. memaafkan adalah jalan terbaek .. chill oke sayangss .

Kancil 8349 said...

lebih baik berdamai daripada bermusuh...merugikan kita sesama umat...

Kancil 8349 said...

lebih baik berdamai daripada bermusuh...merugikan kita sesama umat...

ade2mama said...

amboiii..time maki hamun dulu..da mcm krangan SPM..

time mintak maf..da ok..
alahai..cm sms..uhuhuuh

bgusla:)
jgn gdoh2 k

rara pinkmafia said...

bagus lah,buang yg keruh ambil yg jernih.

shedameor said...

alif ; betol ke baik ? HAHA

beluncas ; okay sis :)

kancil ; betol tuuu :)

ade2mama ; arghh engkau. nak kondem aku je kejenye ! ciss

sis rara ; macam lagu pulak :)

ade2mama said...

abis law ko komen kt blog aku..ko ckp islamic kew huhuuhu...

pasny jgn la gduh2 da..da besar da..
lg 1 kne la mgalah..

ade2mama said...

abis law ko komen kt blog aku..ko ckp islamic kew huhuuhu...

pasny jgn la gduh2 da..da besar da..
lg 1 kne la mgalah..

zEri sAfEerA said...

hurm,, bagus la 2. xpe 2 mnunjukkan awk ckup matang pk mane baik mane burok. congrats :)

dhiera said...

jangan gaduh-gaduh lagi ye~

salam perkenalan

shedameor said...

ade2mama ; yela pakcik oi. haha

sis zeri ; thankyouu sis :)

dhiera ; okay. salam perkenalan jugak :)

aRa ❤ aFiq™ said...

bgos la da bbaek.. ta bek oo gdoh lme2..

Far8 budak baik said...

wehhh gaduh ngan cousin..
tak malu sunggah..
dah besa gajah pun nk gadoh lagi..
hahahaha..
raya raya raya ehehehe

sifu im said...

ermm biasa la tu gaduh ngn kazen..aku dlu gaduh smpai bertumbuk terajang haha

shedameor said...

kak ara ; ye2. da baik da =.=

far8 ; ceit. sebok laa.

sifu ; amboi, ganas kau.

amna said...

alhamdulillah..
bak kata pepatah, cincang air tak akan putus apatah lagi kita bersaudara.. macam mana pun bergadu atau berselisihan pendapat akhirnya bersatu n bahagia berdamai juga. amin~

ïêmå å¢klê§ said...

bagus la dah baek pasni jangan gaduh2 lagi erk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget