sayang sayangkuuu :)

Tuesday, August 16, 2011

BERKIRANYA KITA KANN ?

salam 16 ramadhan readers :) puasa tak hari ni ? ke ade yang mengulat ? hehe. minggu lepas ade update status dekat FB cakap ;

*klik untuk tumbesaran

amboi, ade yang setuju ade yang tak setuju. ade sorang senior UiTM lelaki, dia setuju 500% tau ! so betol la kann ? and ade jugak yang bantah sekeras2nya atau lebih sedap pakai ayat - cuba menegakkan benang yang basah. HAHA. nvm la, empunya diri sendiri je yang tahuu kann. ini cuma kajian dari aku je - professor shedameor. ehem ehem. ^^

okay, mukadimah terlalu panjang. just nak share fakta ni sekejap. korang rasa tak yang kita ni sangat berkira dengan Tuhan. means, cuba renungkann.

  • kalau menghadap lappy layan blog, FB, amboi berejam2 pon sanggup tapi bila sembahyang, punya main laju wa cakap lu. doa pon ala kadar je, takde da nak zikir2, memuji kebesaran Tuhan. berkiranya kita kann ?
  • kalau malam2 sebelum tidor, sanggup tido lewat sebab nak mesej or calling dengan buah hati masing. kalau da tido pon tapi buah hati mesej jam 2,3 pagi, sanggup bangun. tapi ade tak kita bangun untuk kerjakan solat2 sunat pada 2/3 malam ? berkiranya kita kann ?
  • lepas berbuka, sepatotnya kita siap2 la nak mengerjakan tarawih, tapi takk. kita siap2 nak setelkan assignment. risau tak siap pulak kann. yela, terawih habis jam 10.30. time bila lagi nak siapkan kerja kann ? tapi kita sanggup pulak berjaga sebab on9 tengah2 malam. berkiranya kita kann ?
  • lepas bersahur, ape salahnya tunggu sekejap sementara masuk waktu subuh. tapi takk, kita tido duluu. subuh jam 7 pon sempat lagi. berkiranya kita kann ?
cukoplah aku senaraikan 4 di atas tu duluu. nanti aku pulak yang tak senang duduk sebab perkataan 'kita' kat atas tu cuba korang tukarkan jadi 'aku' sebab ia sepenuhnya menggambarkan apa yang aku buat. so, kalau korang terasa, kita sama la maksudnya tuu. hmm, bila nak berubah kann ? teghokk :P


p/s : hari ni bufdae membe aku. happy bufdae anis :) see, umur semakin meningkat. amalan ? meningkat takk ? renung2kan dan selamat beramal ^^

22 comments:

beluncas ^.^ said...

wahaha ! mmg terasa lhaa guys yang sememangnya bersahabat baek dengan rokok tuu .. wink winkk ..

ejulz said...

baik tuk peringatan.. :)

shedameor said...

beluncas ; haha, tahu takpee :)

ejulz ; peringatan di ulan ramadhan :)

ïêmå å¢klê§ said...

giler ramai yang like

bab berkira 2 betul sebab memang selalu buat pun, hihi

shedameor said...

haha, akak2. bila nak insaf ? hehe

Wanie said...

huhu..tersentap ke lubuk hati ku..
sume tu kena ngan akak, tapi yg 4 tu tak..:)

bile nak insaf ni.hmm..bagi tazkirah sikit dik..:D

shedameor said...

betol ke tak ni kak ? hehe. urm, tunggu sheda jadi ustazah duluu. hik3

anamizu said...

memang kita selalu berkira T___T

shedameor said...

ape lagi, berubah la. hehe

alif haris said...

err rasanya lebih tepat kalau kita ckp mungkin mereka takde kesedaran agama .. :)

ade2mama said...

baekkkk ustazahhhh:P
ustazah,,sye xmrokok cmne??
pose penuh lgy..
law penuh dpt duit rye dr ustazah x ny???
hoyeiiiii
hhuhuhh

aRa ❤ aFiq™ said...

tbaik la entry ni.. mmg kne renung2 an.. hehe

shedameor said...

alif ; pon boleh jugak. hehe

ade2mama ; ustazah sheda ni. hoho. da besar pon nak duit sebagai upah puasa ? ishh3 :P

kak ara ; hik3. renungan bersama :)

teha said...

agree sangat-sangat !

shedameor said...

kan kann ? :)

amna said...

sangat berkira-kira.. sedih bila lihat semua ni pada diri sendiri.. alangkah naifnya kita :(

shedameor said...

bila la nak sedar kann :(

alif haris said...

hehe .. seb bek sy tak rokok :)

shedameor said...

yeke ? whoa. gudda :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

terasa batang idung aku cm kena free kick jerk :)

shedameor said...

yeke ? haha. aku pon time tulis entry ni sakit kat hidung tak abes2 lagi. haha

zEri sAfEerA said...

hurm,,, ms puasa kat tmpat blajar mmg pasl terawih 2 stuju la sy ni sbab kdg2 mesti nk ponteng bile pk esemen. alhamdulillah thn ni puasa kat rmh. xyah pk 2 sume. fokus je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget