sayang sayangkuuu :)

Sunday, August 7, 2011

HIDUP UMPAMA RODA :)

salam readers. tinggal berapa minit lagi nak berbuka tapi terdetik nak taip entry ni. korang percaya tak yang hidup ini umpama roda ? bagi aku, aku sangat percaya. sebab aku dah penah mengalami situasi macam ni. dulu aku penah buat orang dan aku pun da dapat cash dari Allah.

so, sekarang aku da insaf :) hehe. sekarang ni, orang yang dekat dengan aku pulak mengalami situasi yang sama. apa yang boleh aku cakap, mungkin dulu dia tak bersyukur dengan nikmat yang dia kecapi. sekarang, sikit demi sikit nikmat tu Allah da tarik. aku bukan lagi nak menjatuhkan dia tapi ini untuk ingatan kita bersama. tambah lagi di bulan puasa ni kann ? sama2 lahh kita muhasabah diri kita semua okay :)

amboi, da macam ustazah kann ? neway, aku ikhlas menyampaikan apa yang telah aku sampaikan ni. semoga menjadi teladan buat kita semua. to all yang masih berada di atas ketika roda berpusing, beringatlahh ! roda itu akan bergolek ke bawah jugak. trust me, Allah menentukan segala apa yang dia kehendaki. banyak dekatkan diri denganNya, semoga hidup kita lagi diberkati. InsyaAllah. salam ramadhan dan selamat berbuka :)


p/s : aku da update blog da wahai cik nasuha :)

27 comments:

Fasharul said...

yup,i'm totaly agree with that.

shedameor said...

gud boy :)

aRa ❤ aFiq™ said...

btol sgt 2 dear.. ingat g mse skola cikgu yg kap idop ni mcm roda kejap kt atas kjap kt bwh.. :)

Aisyah Aina said...

dulu kecik2 naik basikal banyak roda..best!

hahaha...

Fasharul said...

ade hikmah sumtin tu jadi.klau kite always kat atas je,msti kite cpat lupe diri.

Fasharul said...
This comment has been removed by the author.
CikFF said...

salam ramadhan.. :)

shedameor said...

kak ara ; hehe. ingat lagi pesanan cikgu yea ^^

shedameor said...

aina ; dik, awak tu suke merepek kann ? haha

shedameor said...

fasharul ; betol2. kalau kita kat atas, mesti kite rasa diri kite da cukop bagus kann.

shedameor said...

cikFF ; salam ramadhan jugak ^^

ïêmå å¢klê§ said...

saya putar sheda..
hihi..

jangan terlalu bangga dengan nikmat Allah..
pape hal, kena bersyukur...

shedameor said...

hik3 ^^ oryte kakak :)

rara pinkmafia said...

mmg pon.mmg umpama roda.jap jap seday.jap jap gembira.hmmm.

zEri sAfEerA said...

betol 2. sebelum buat ape2 pk dulu :)

ade2mama said...

hoyeiii..:P
ustazah sheda eyh heeh..

taw pown..so jgn bt org k:)
bia Allah jew blas taw..

*jap.aku nk btulkn ayat ko tu..ade SALAH.."terdetik" nk taip entry ni
bkn TERDETIK..

tpy TERGEDIK hehehe..soe2..hahah..guraw:)

teha said...

saya pon percaye... hehe !

shedameor said...

rara ; betol tuu :)

shedameor said...

zeri ; tau takpe. pk abes2 dulu kannn ? :)

shedameor said...

ade2mama ; kau suke kann nak drop aku. grrrrr.

shedameor said...

teha ; anak yang baik. hehe

Nurnajwa said...

Percaya ;)


*hehehe, klau tgn dh gtal tu kne la taip jgakkn? hehehe*

shedameor said...

hehe, tahu takpee :)

sifu im said...

roda-roda kuala lumpur..haha

shedameor said...

ke situu pulak ^^

alif haris said...

hidup umpama wheel la :D hehe

shedameor said...

wheel = roda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget