sayang sayangkuuu :)

Tuesday, October 18, 2011

KAWAN, TEMAN ATAU SAHABAT ??

salam readers. hari ni saja nak tanya, ape bezanya kawan, teman and sahabat ? korang tahu ? boleh la share dengan aku.sebab bagi aku, antara tiga2 jenis ni, sahabat yang susah nak jumpa. kalau kawan, berlambak2. teman, kadang2 and sahabat jarang2. sebab ape ?


KAWAN
kawan ni ramai sebab semua yang berhubung dengan kita adalah kawan. belajar sama2 dalam kelas adalah kawan. jumpa kat pasar malam, sapa hai-hai jugak kawan. pendek kata, sekeliling kita semuanya kawan. #pendek la yang kata, panjang tak pulak kata cenggituu.

TEMAN
teman pulak bagi aku orang yang selalu ada dengan kita. means, yang rapat. yang suka dengar masalah kita. susah senang bersama. everything kite buat together sebab kita happy bile adanya teman.

SAHABAT
sahabat ni lebih kurang teman. tapi sebab apa aku kata sahabat paling susah nak jumpa ? sebab sahabat bukan setakat ada dengan kita time susah dan senang, tapi sahabat adalah orang yang sanggup berkorban apa sahaja demi kita. looks nice right ? tapi dalam kehidupan seharian kita, ada tak orang macam ni di sekeliling kita ? kalau ada, please jaga elok2 sebab susah nak jumpa orang yang betul2 mulia hatinya.


p/s : kau kata kau kawan baik aku, kawan sejati aku, tapi ternyata, antara teman dan BF, kau utamakan BF. kau buat taik dengan aku. kau memang BAGUSS ! layak ke kau digelar sahabat aku ? tepuk kepala, tanya otak. sila pikir sendiri.

15 comments:

KAMIHIDUP said...

terlalu banyak bezanya. penerimaan masing masing. :)

Kancil 8349 said...

Kalau kancil...kenalan adalah tahap ketiga, baru kawan dan terakhir sahabat...memang banyak perbezaan...apapun masing2 ada penerimaan yang berbeza

ïêmå å¢klê§ said...

antara 3 3 2 memang laen..
sabar la sheda, manusia...


jom la kita sedey sama2..
hihi

man said...

mereka turut mencorak kehidupan kita...

Cik Ice said...

Sahabat yang susah senang sekali memang sukar dicari.. setuju sangat part tu.. :)

DibaHadzim said...

amboi yang p/s; tuh . mara kt someone ke ? sba . tapi btl3 . antare 3 tuh memang banyak bezanye kan . penerimaan masing2

aRa ❤ aFiq™ said...

la.. akak ngat cme jew.. ni sheda bkak kamus dewan ka? hehe.. tp btol la.. lau kwn da ada bf, bf g pnting bg dowg.. (diri sdri cne?) haha

Pondok Usang said...

sahabat yg sukar dicari...

cik sakura said...

apa-apa pun susah nak cari kawan suka duka bersama kan..

teha said...

sahabat tu penting :)

amna said...

setuju.. sahabat sukar dicari :)
setiap orang ada kekuatan dan kelemahan masing2.. no body perfect ^^

amna said...

setuju.. sahabat sukar dicari :)
setiap orang ada kekuatan dan kelemahan masing2.. no body perfect ^^

yen(toka ziizokukuto) said...

yang p/s tuh,,,agak panazz jugak yaaa,,

ade2mama said...

marah nmpk ??? heheh
kt sini brani la ko sound kwan baek ko tu
heeheh

cIk JanNah said...

for me kawan, sahabat or teman semua sama. cuma kalau yg rapat just call best friend

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget