sayang sayangkuuu :)

Saturday, May 19, 2012

KAHWIN ?


Assalammualaikum. hye readers :) hari ni mood dah okay. malas nak bising2 dah pasal gambar blog hilang semalam. redha kann. redha kena ikhlas. pasrah yela menyerah. ehh ?


okay, nak cakap pasal kahwin. korang tahu tak, aku semakin hari semakin takut bila pikirkan soal kahwin. *yeke ?


jumaat hari tu, aku datang keje macam biasa. then, ade sorang pekerja indon datang tapi dia badmood. selalu dia ceria. semua tanya kenapa, pastu dia bukak tudung and tunjukkan lebam kat dahi. dia kena belasah dengan suami dia. sebab ? dia bawak lauk dari kantin. lauk tu tokey yang bagi tapi suami dia ingat dia beli. membazir katanya. cilakak bukan ?

aku jugak ade kenal sorang makcik ni. dia bercerai dengan suami dia sebab suami dia kantoi nak merogol anak perempuan dia sendiri. aku ulang, ANAK PEREMPUAN DIA SENDIRI. nauzubillah.

next, ade sorang kakak ni bercerai sebab difitnah suami sendiri. suami dia cakap dia ada jantan lain. menangis2 kakak tu menafikan tapi suami dia tak percaya. bila dah bercerai, terhegeh2 nak balik. waktu kau tuduh tu, kau tak pikir pulak baik buruknya ? ikut rasa cemburu buta kau tu jee.

aku sampai terpikir, ape tujuan orang berkahwin sebenarnya ? sungguh aku takut.

16 comments:

babycomel said...

kalau pilih salah orang camtu la jadinya.. lelaki jenis kaki pukul, panas baran, kuat cemburu.. aduh, sakit kepala ku bila fikir hal ni jugak ;(

izan mama mia said...

insyaallah...jodoh..Allah telah tetapkan yg terbaik untuk kita...

♥ Ain ♥ said...

allah kurnia kan akal untuk berfikir . allah kurnia kan iman untuk menjadi hamba yang dredhoi .
dan allah kurnia kan nafsu untuk mnguji iman .

ALLAH maha adil . Dea dah atur segala corak hidup hambanya !

aRa ❤ aFiq™ said...

akak pun kdang2 bila pk sal kawen rasa takut.. tpi xtaw nak kap perasaan tu cne..

p/s: dgree di alam pkahwinan nnti :P

zera eira said...

susah juga rupanya ek kawen nih. harap2 la ta dapat yg perangai macam *&%#@^ ke hape ke. mintak jauh kan.

Awan Nina said...

Allah dah janji laki yang baik untuk perempuan yg baik . camtulah sebaliknya :D

sis92 said...

betul2 benda2 nilah yg sis pun takut bila fikir tentang isu kawen sobsob..

Bobo said...

sedih btul..mcm mana rasa kasih dan syg before kawin tu boleh hilang mcm tu je? :(

|shuhadaothman|TM said...

Nauzubillah. err, takot pulak bla pk pasal kawen. InsyaAllah, harap dijauhkan dari semua tu :)

teha said...

walaupon aku takot , tp aku ttp nak kawen.. ahhaha !

Ardini Izzati said...

Nauzubillah taknak laa dapat laki macamtu. Hampehh. InsyaAllah dapat laki yang baik. kena doa selalu lah :)

armouris said...

terjumpa e-book percuma, bagus untuk orang yang dah/nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam

nuha ahmad said...

tulah.. bila memikirkan pasal tu pun pempuan jadi takut kan ?

Teenager Housemaid said...

bila orang tak faham maksud perkahwinan, macam2 yang terjadi...
yang aniayanya, perempuan jugak.. :(

syiela said...

DOakan agar akan berjumpa dengan yang terbaik nanti

HeNRieTTa JoSe said...

Salam perkenalan...bhti hti dlm memilih suami...lelakiyg baik utk wanita yg baik...INSYALLAH...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget