sayang sayangkuuu :)

Sunday, May 20, 2012

SUKA DAN DUKA


Assalammualaikum readers.


someone said : saya tengok awak ni happy je. tak pernah sedih pon.
me said : itu semua luaran. my heart ? no one knows.


setiap orang pasti ada suka duka yang mendatang. semalam suka hari ni duka. apa yang mampu kita lakukan, hanya luahkan pada Allah. bimbang diluah sesama manusia, mendatangkan keaiban.

kesedihan di hati ni tak dapat nak dibendung lalu aku coretkan di ruangan ini. tidak harap untuk dicaci, hanya meminta secebis ayat untuk menguatkan semangat bagi menyedarkan yang hidup ini perlu diteruskan walau apa dugaan yang mendatang.

please pray for my happiness. may Allah bless us :)

26 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

sheda harus mneruskan hidup sbb akak syg sheda.. sweet x ? :))

murni said...

i love this entry . . me feel the same too ryte now . . :( we need to be strong . .

Ardini Izzati said...

Kak sheda, no matter what you have to be strong. Orang boleh je cakap. Kita yang merasa. Chill k :)

P U C A T said...

banyakkan berdoa.
Itu adalah kunci utama :)

Mr.She said...

um2. kadang2 org nmpak kite hepi, tp hakikatnya sebaliknya :')

|shuhadaothman|TM said...

Keep strong sheda. He's always be with u :)

|shuhadaothman|TM said...

Keep strong sheda. He's always be with u :)

sis92 said...

semua org juga pasti menyembunyikan kesedihan disebalik kegembiraan mereka..jangan ikutkan sgt yep :)

Tinta Lana said...

Salam..sheda..whatever it is..remember ur Pencipta ya.. :)

Senyum bila menghadapi episod lara, walaupun hati tersangat duka..rugi tau tak senyum, coz sheda kan manis orgnya.. :) chill okep? ^^

pha is said...

langit tak selalu cerah... tapi jangan asyik fikirkan mendung, nanti "cerah" jeles.. hehehe

just think positively..

alif haris said...

usah putus harapan dengan rahmat Allah .. :)

lama tak singgah sini.. pekaba tuan blog ? hehe

Syed Salleh said...

The moral of the story, be strong and never give up :)


(http://syedsalleh.blogspot.com/)

Cik Yatt said...

btul..tak smestinya luaran gmbira dlam pon gmbirakan

iema ackles said...

doakan kebahagiaan akak jugak :)

Iena Eliena said...

Assalammualaikum
singgah sini(^_~)
cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
jom terjah blog cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
tHanKs..

Hanim Irsyad said...

harap dear kuat. Allah always with us. keep pray to Allah :)

miza kimbum said...

moga bahagia .

Emma said...

sy kalo sedih... mmg org akan nmpak.. :') hu3.. tapi, kdg2 kalo dh terlebih sedih, sy akan mnjadi seorg yg sgt hepi smpai org pn heran coz bnda2 yg remeh pn, nak gelak jgak.. n kadang2 sy perlu tulis kesedihan sy kat atas ketas.. luah semua kat ctu, n then.. baca balik.. :D pastu, ketas tu buang.. ho3.. apapun mslh yg melanda, jgn difikirkan sgt... itu semua ujian yang Allah bg, sebab Allah rindu tuk dengar hambaNYA merintih kepadaNYA.. :')

CikMai said...

orang pon cakap mai sentiasa happy . tapi sape tahu kan... :")

Romeo Laut said...

tapi lain halnya dengan orang jenis mood swing, ikut sedap dia je nak happy ke tak.

Nadratul Syazwana said...

Betul betul. Allah lah tempat utk mengadu yg terbaik ^^

teha said...

be strong dear :)

Selendang Merah said...

betul tu kita hanya lihat luaran ja dalaman x pon...kadang2 owg yg ceria luaran tapi sebenarnya dia senang menangung satu kesakitan yg mungkn tiada penawarnya..:)

Puteri Diyana said...

btol 2 btol.
pu3 pun kwn2 slu kata pu3 ceria.tapi sbnrnyee bkn nyee ceria sgt dlm hati nie..hee

Picoz Shupalula. said...

terer buat fake smile, tapi dalam hati dah rabak.

Awan Nina said...

selepas hujan keluarlah pelangi .
sabar dulu , tempuh ujian tu dengan sabar . esok2 , dah boleh tuai hasil .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP COMMENTATORS

Get this commentators widget